1 färdig pizzadeg
2 dl iFraiche (Cream Fraiche)
1/4 - 1/2 solovitlök
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram riven ost (vegan mozzarellastyle)
1/2 spetskål
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram riven ost (vegan mozzarellastyle)
1/2 spetskål
rucola
Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda iFraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Bred ut hälften av såsen och strö på ost.
Skär eller dra isär kalkonköttet.
Lägg kalkonen på pizzan.
Strimla spetskålen och lägg över kalkonen.
Gratinera i ugn 225 grader i 10-15 minuter.
Ta ut pizzan och strö rucola ovanpå.
Ringla resten av såsen över.
Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda iFraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Bred ut hälften av såsen och strö på ost.
Skär eller dra isär kalkonköttet.
Lägg kalkonen på pizzan.
Strimla spetskålen och lägg över kalkonen.
Gratinera i ugn 225 grader i 10-15 minuter.
Ta ut pizzan och strö rucola ovanpå.
Ringla resten av såsen över.
500 gram vitkål
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk vinäger
2 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Strimla vitkål fint. Jag använder osthyvel.
Blanda samman dressingen.
Häll över vitkålen.
Massera in.
Låt salladen gärna dra en stund i kylskåp.
Låt salladen gärna dra en stund i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar