torsdag 14 juni 2018

Persiljepesto

Jag fick väldigt mycket persilja av mina föräldrar. Jag finhackar och fryser in men igår gjorde jag också en persiljapesto som jag åt tillsammans med kokt spagetti. Det blev också en rejäl matlåda till idag.


Den färdiga peston kan du också frysa in i mindre förpackningar och ta upp när det behövs. Riktigt gott att också ha på en smörgås med skivad tomat. 

Hur rinnande du vill ha din pesto avgör mängden vatten. Hur mycket vitlök, salt och svartpeppar är också en smaksak. Jag vill bara ha en antydan medan andra vill ha mer.

Jag kan inte riktigt avgöra hur mycket persilja jag stoppade ner i mixern men uppskattar lika mycket som två krukor från affären.

Jag använde allt. Alltså hela persiljan. Även stammen. Det blir en riktigt god pesto och de rostade solrosfröna sätter god smak.

Oljan i min pesto var rapsolja eftersom det var det som jag hade hemma. Olivolja fungerar lika bra.

persilja
1 1/2 dl solroskärnor
1/4 solovitlök
1 dl olja
1/2-1 dl vatten
en skvätt citronsaft
salt
svartpeppar


Rosta solroskärnorna i en het och torr panna. När de börjar få lite färg och knäpper så är de klara.
Mixa alla ingredienser.
Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft efter eget tycke. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar