fredag 29 juni 2018

Ratatouille



Medan familjen åt grillat till så åt jag en burgare från Anamma. Ratatouille är så gott och denna gången blev smakerna perfekta. Det gäller att koka precis tillräckligt länge för att binda ihop rätten, få morötterna klara men utan att överkoka zucchini. Dela därför morötterna i lite mindre bitar än det övriga.

1 zucchini
3 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
1 solovitlök
1 förpackning passerade tomater
2 tsk franska örter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Nypa socker

2 dl turkisk yoghurt
1 tsk franska örter
2 krm salt
nypa svartpeppar

Dela zucchini, morötter, paprika och lök i mindre bitar.
Fräs löken mjuk under omrörning.
Tillsätt zucchini och morötter. 
Stek några minuter.
Tillsätt paprika och passerade tomaterna. 
Pressa i vitlök.
Krydda med franska örter, salt och svartpeppar. 
Koka på svag värme 15 minuter eller tills morötterna är mjuka.
Smaka av med mer kryddor och en nypa socker.

Blanda ihop ingredienserna till såsen. Låt stå kallt. 

Servera med grönsaker och en proteinkälla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar