onsdag 19 september 2018

Äppelmust



För andra gången i höst gör jag och gubben äppelmos. Vi fick jättemycket äpple (2 sorter).av grannen. Första omgången använde vi oss av köttkvarn för att mosa äpple men denna gången använde vi istället svärmors och svärfars fruktpress. Då fick vi 9 flaskor. Denna gången blev det 6 flaskor. 

Sterilisera flaskorna genom att diska dem ordentligt. 
Lägg flaskorna i ugnen. 
Starta över-och undervärme 120 grader och låt flaskorna vara inne i 20 minuter. 
Stäng av ugnen och låt flaskorna svalna så du kan hantera dem.
Korkar och packningar kokas i vatten i en kastrull på spisen i minst 10 minuter. 

Krossa frukten i en fruktkross.


Lägg krosset i en äppelpress och pressa ut mesta möjliga must. 


Häll upp den färskpressade musten i en kastrull och hetta upp till 77 grader för att pastörisera den. 
Fyll musten på flaskor.
Ställ på en sval och mörk plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar