En god röra som passar till både grytan som till burgaren.
Jag tycker att jag fick till det riktigt bra.
2 kg Västeråsgurkor
4 gul lök
2 röd paprika
2 gul paprika
2 röda äpplen
2 krm natriumbensoat
4 dl socker
5 dl ättiksprit (12%)
4 tsk salt
4 msk gula senapsfrön
Skala och hacka lök och paprika.
Lägg lök och paprika i en kastrull och täck med vatten.
Koka upp och häll av i ett durkslag.
Skölj, rensa och hacka gurka och äpple.
Blanda ingredienserna till ättikslagen - socker, ättika, salt och senapsfrön i en stor kastrull.
Tillsätt lök, paprika, äpple och gurka.
Låt koka på låg värme med lock i 20 minuter.
Rör då och då.
Ta upp lite gurkröra och blanda ner natriumbensoaten.
Rör sedan ut i kastrullen.
Fördela gurkan i väl rengjorda burkar.
Fördela gurkan i väl rengjorda burkar.
Låt svalna och förvara sedan i kylen.
Låt gärna stå en dag innan du smakar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar