onsdag 9 januari 2019

Karré i timjan- och spenatsås

Idag glömde jag helt enkelt att ta en bild på maten. Vissa dagar går det alldeles för fort. När vi satt i soffan och skulle dricka kaffe kom jag på det. Då stod tallrikarna redan i diskmaskinen.

Alla ätande intygade att det var en väldigt god middag. Som vanligt ville gubben ha mer salt men det vill han alltid. Även om det inte behövs. 😉

800 gram karré 
1 rödlök
1/2 solovitlök
75 -100 gram bladspenat
1 1/2 tsk timjan
5 dl grädde och/eller mjölk
2 msk kalvfond
1 1/2 msk soja
salt
svartpeppar
(Redning: 1 1/2 msk Maizena majsredning utrört i lite vatten.)

Skiva karré i 2 cm tjocka skivor och bryn cirka 3 minuter per sida. 
Krydda med salt och svartpeppar. 
Ta upp och lägg kotletterna i en ugnsform. 
Strimla rödlök och vitlök.
Tillsätt lök och timjan i stekpannan. 
Fräs några minuter. 
Häll på grädde, kalvfond, soja, salt och svartpeppar.
Låt koka ihop. 
Red om såsen är för lös.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Jag använde 3 krm salt och 1 krm svartpeppar. 
Vänd ner spenaten i såsen.
Häll sedan såsen över kotletterna.
Gratinera i ugn 220 grader i 10 minuter.

Servera med kokt potatis, kokta gröna ärtor och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar