Alla ätande intygade att det var en väldigt god middag. Som vanligt ville gubben ha mer salt men det vill han alltid. Även om det inte behövs. 😉
800 gram karré
1 rödlök
1/2 solovitlök
75 -100 gram bladspenat
1 1/2 tsk timjan
5 dl grädde och/eller mjölk
2 msk kalvfond
1 1/2 msk soja
1 1/2 msk soja
salt
svartpeppar
(Redning: 1 1/2 msk Maizena majsredning utrört i lite vatten.)
Skiva karré i 2 cm tjocka skivor och bryn cirka 3 minuter per sida.
Krydda med salt och svartpeppar.
Ta upp och lägg kotletterna i en ugnsform.
Strimla rödlök och vitlök.
Tillsätt lök och timjan i stekpannan.
Fräs några minuter.
Häll på grädde, kalvfond, soja, salt och svartpeppar.
Låt koka ihop.
Red om såsen är för lös.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Jag använde 3 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Jag använde 3 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Vänd ner spenaten i såsen.
Häll sedan såsen över kotletterna.
Gratinera i ugn 220 grader i 10 minuter.
Servera med kokt potatis, kokta gröna ärtor och sallad.
Häll sedan såsen över kotletterna.
Gratinera i ugn 220 grader i 10 minuter.
Servera med kokt potatis, kokta gröna ärtor och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar