lördag 19 januari 2019

"Töm-kylen"-gryta i tomatsås



Ett perfekt sätt att bli av med lite av varje i kylskåpet/grönsakslådan. Jag hade bland annat två broccolistammar som jag behövde använda. Det går utmärkt att istället ta hel broccoli. Tänk på att inte koka broccolin förlänge bara. 

Hade varit gott att ha i lite stora vita böner men hittade lite pulled Oumph i frysen så jag uteslöt bönorna.

Tänk på att mjukare grönsaker lägger du i senare. Det ska vara fasta bitar och inget mos.

Jag hackade lite salladslök och strödde över. 

Mumsigt! 

5 stora potatis
3 stora morötter
2 broccolistammar
1 stor gul lök
1 förpackning passerade tomater
1 liter vatten
3 tsk grönsaksbuljongpulver
1-2 tsk paprikapulver
3 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Hacka löken.
Skala och dela potatis och morot i mindre bitar.
Skär broccolistam i mindre bitar.
Fräs löken någon minut.
Tillsätt potatis och stek ytterligare någon minut.
Häll i passerade tomater, vatten, salt, svartpeppar och grönsaksbuljongpulver.
Låt småkoka i 10 minuter.
Tillsätt morötter och låt koka 5-10 minuter.
Blanda ner broccoli och låt koka tills allt är mjukt.
Smaka av med mer kryddor.

Servera med till exempel stekt korv eller som veganskt alternativ pulled Oumph.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar