måndag 2 augusti 2021

Torsk i purjolök och romsås



Gubben tycker att det är riktigt skönt att jag har semester. Dels kommer han hem till dukat bord men det stora är nog att han för två veckor slipper pressen med att komma på middag. 

Vi har inte hittat en strategi som fungerar för oss och vår vardag sedan jag började jobba heltid. Jag har försökt med olika saker men slutar eftersom jag inte tycker att det bara är mitt jobb. Enligt mig så är det en gemensam uppgift för att få hemmet och vår vardag till att fungera. 

700 gram färsk torsk
1 tsk salt
1 krm citronpeppar

Sås:
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk rom
salt
vitpeppar
1 kruka dill

Torsken:
Ansa och skiva purjolöken.
Hacka dillen.
Blanda purjolök, dill, matlagningsgrädde och rom.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg torsken i en ugnsfast form och krydda med lite salt och citronpeppar.
Häll såsen över torsken.
Sätt i formen i 180 graders ugn i cirka 15 minuter (innertemperatur 56 grader).

Servera med kokt potatis, tomatskivor och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar