Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 14 maj 2011
Fondant med kolasås och kanderade jordnötter
Fondant:
100 gran smör
150 gram mörk choklad 70 %
3 ägg
1 dl socker
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner chokladen och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp i ugnsformar.
Jag använde 5 stycken suffleformar men det hade nog blivit bättre med lite lägre formar.
Grädda i ugn 175 grader i 10 minuter.
Kolasås:
2 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
2 msk smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
Koka i minst 5 minuter och rör hela tiden.
Låt svalna lite.
Kanderade jordnötter:
3 msk socker
1 1/2 dl saltade jordnötter
Smält sockret i en stekpanna.
Häll i jordnötterna och blanda runt.
Använd inte för hög värme för jordnötterna bräns lätt.
Häll upp nötterna på en tallrik och låt svalna.
Dela på de nötterna som klibbat ihop.
Servera Fondant med en kula vaniljglass, kolasås och kanderade jordnötter.
Etiketter:
efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar