Jag förbereder morgondagens efterrätt eftersom jag vill att chokladpajen ska hinna stela ordentligt. Efter oxfiléplanka får vi kanske vila en stund innan vi tar efterrätten. Men en frusen chokladpaj med färsk frukt och vispad grädde blir gott till kaffet fram på kvällskvisten. Kallar den för frusen chokladpaj eftersom gubben ratar allt som kallas cheesekaka. Kvinnans list.
4 dl finkrossade digestivekex motsvarar ca 200 gram eller ett halvt 400 grams paket.
100 gram smält smör
400 gram Philadephiaost
1 dl socker
2 dl creme fraiche
3 ägg
200 gram blockchoklad mörk eller ljus
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter.
Ställ formen kallt.
Vispa ost, socker och creme fraiche tills det blir krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
Smält chokladen i vattenbad.
Häll chokladen i en fin stråle ner i smeten.
Blanda väl.
Häll smeten i pajformen.
Ställ pajen i frysen i minst 4 timmar men helst över natten.
Ta fram kakan 20-30 minuter innan den ska serveras.
Servera med färsk frukt och vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar