Pesto gör man enkelt själv men det finns riktigt god färdig i affären också.
1 kg kycklingfilé
1 stor röd lök
1 dl kalamataoliver
15 coctailtomater
250 gram fetaost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Pesto:
1 dl pinjenötter
1 kruka basilika
4 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
2 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Mixa alla ingredienserna till peston.
Låt stå kallt.
Banka kycklingfiléerna lätt.
Bryn kycklingen.
Sänk värmen och täck över med lock och stek ytterligare 10 minuter.
Skala och skiva rödlök.
Dela tomaterna.
Skär fetaosten i tärningar.
När kycklingen är klar dela den i mindre bitar.
Koka pasta typ fjärilar eller spiraler.
Blanda kokt pasta, rödlök, tomater, ost, oliver och kyckling i en stor skål. Blanda ner pesto eller servera bredvid.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar