söndag 1 maj 2011

Gös med remouladsås


Fisk idag igen. Blir ofta nu när pappa lägger nät. Ungarna får några stekta korvar istället. Så slipper jag höra vilken elak mamma jag är som låter barnen svälta.
Gubben testar ett nytt recept på remouladsås. Han är ute efter remouladsåsen som vi åt i skolan. Än har vi inte hittat rätt recept.

Remouladsås:
2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
2 msk grädde
2 msk persilja
1/2 tsk körvel
1/2 tsk dragon
1 tsk kapris
1 msk ättiksgurka
1/2 tsk citronsaft
salt
svartpeppar

Finhacka kapris, ättiksgurka och persilja. Blanda ingredienserna. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt.

Snabbrimma gösen dvs strö över havssalt och låt stå i rumstemperatur någon timma.
Stek gösen i smör.

Servera med rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar