söndag 7 maj 2017

Karré med ugnsgrönsaker och basilikasmör


Familjen fick karré medan jag stekte en portabello till mig. Med lite olika grönsaker på tallriken är jag nöjd.


600 gram karré
100 gram smör
1/2 citron
4 msk olivolja
1 blomkål
1 rotselleri
1 tsk rosmarinkrydda
1/4 solovitlök
1 knippe färsk basilika
salt
svartpeppar

Skiva köttet om du har hel karré.
Riv det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften.
Blanda citonsaft, olivolja 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Gnid in köttet i oljan.

Skiva blomkål i centimetertjocka skivor. Skala och skär rotselleri i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form.
Ringla över olja, rosmarin, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Gratinera i 200 graders ugn i 25-30 minuter.
Mixa smör, basilika, vitlök och citronskal.
Smaka av med salt och svartpeppar  (2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar).

Stek köttet i 3-4 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan du äter.

Servera köttet med ugnsgrönsaker och kryddsmör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar