onsdag 17 maj 2017

Vitlökspasta med citronbiffar


Jag åt pulled Vegme idag också.


Fraiche-röran var riktigt god och salladen med morot och spenat var enkel och fräsch.

600 gram blandfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 citron

Blanda ihop ströbröd,vatten och ägg.
Låt svälla några minuter.
Riv skal från 1/2 citron.
Blanda ner blandfärs, citronskal, salt och svartpeppar.
Forma till biffar och stek.

1 rödlök
1 tomat
2 dl iFraiche  (creme fraiche)
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Finhacka rödlök.
Tärna tomaten fint.
Blanda ihop rödlök, tomat och iFraiche.
Smaka av med salt och svartpeppar.

300 gram morötter
1/2 påse bany spenat
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Skala och riv morötter.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Vänd samman morötter och babyspenat.
Ringla över dressingen.

1/2 dl olivolja
1/2 solovitlök
3 krm salt
1 krm svartpeppar

När du kokt och hällt av pastan så ställ tillbaka den tomma kastrullen på plattan.
Tillsätt olivolja och fräs finhackad vitlök utan att den får färg.
Blanda ner pastan i vitlöksoljan.
Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar