måndag 15 maj 2017

Pasta med krämig kotlettgryta


Det blev ingen bild på tallriken eftersom gubben hällde på massor av ketchup. Men alla intygade att det var gott.

600 gram kotlett
1/2 gul lök
1/2 purjolök
1/2 solovitlök
1 tsk rosmarin
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl grädde
2 dl vatten (mjölk)
1 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 påse babyspenat


Strimla kotletten.
Strimla lök och purjolök.
Stek kotlett tills får lite färg.
Tillsätt lök och purjolök.
Pressa i vitlök.
Tillsätt rosmarin, salt och svartpeppar.
Fräs någon minut.
Häll i grädde, vatten, fond och dijonsenap.
Låt koka 5-10 minuter. Gärna längre.
Koka under tiden pasta.
När pastan är klar tillsätter du babyspenat i såsen och blandar väl.


Servera antingen var för sig eller pasta och sås tillsammans. Vilket som fungerar hos dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar