torsdag 14 juli 2022

Kotletter med rostade grönsaker och kall dragonsås

Idag lagade jag rostade grönsaker i ugnen. Du kan använda de grönsaker som du gillar men tänk på att de tillagas olika. Hade jag haft paprika och lök i hade jag lagt i dem senare. Hårdare grönsaker/rotfrukter tar längre tid än mjuka grönsaker. 

Detta är en rätt som också går att tillaga ute på Murikka eller i wok på grillen.

kotletter 
4-5 stora morötter
1 broccoli 
1 zucchini 
1 msk paprikapulver 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
rapsolja 

2 dl gräddfil
1/2 solovitlök 
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger 
salt
svartpeppar 

Skala och dela morötter i stavar.
Dela broccoli i mindre buketter.
Skär zucchini i stora tärningar. 
Lägg allt i en ugnsfast smord form.
Gnid in olja, paprikapulver,  salt och svartpeppar. 
Rosta i 200 graders ugn i 20 minuter.

Krydda kotletter med salt och svartpeppar. 
Stek i smör i cirka 3-4 minuter per sida.
Låt vila medan du blandar såsen.

Pressa vitlök i gräddfil och blanda ner dragon och vinäger. 
Smaka av med salt och svartpeppar. 

Servera kotletter, rostade grönsaker, kall sås och en sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar