Idag lagade jag rostade grönsaker i ugnen. Du kan använda de grönsaker som du gillar men tänk på att de tillagas olika. Hade jag haft paprika och lök i hade jag lagt i dem senare. Hårdare grönsaker/rotfrukter tar längre tid än mjuka grönsaker.
Detta är en rätt som också går att tillaga ute på Murikka eller i wok på grillen.
kotletter
4-5 stora morötter
1 broccoli
1 zucchini
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rapsolja
2 dl gräddfil
1/2 solovitlök
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Skala och dela morötter i stavar.
Dela broccoli i mindre buketter.
Skär zucchini i stora tärningar.
Lägg allt i en ugnsfast smord form.
Gnid in olja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
Rosta i 200 graders ugn i 20 minuter.
Krydda kotletter med salt och svartpeppar.
Stek i smör i cirka 3-4 minuter per sida.
Låt vila medan du blandar såsen.
Pressa vitlök i gräddfil och blanda ner dragon och vinäger.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera kotletter, rostade grönsaker, kall sås och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar