Jag gör rullarna med sojafärs men det går lika bra med nöt- eller fläskfärs.
Det finns vegansk fisksås att köpa och det ger en oumamismak som förhöjer rullarna men som kan uteslutas om man inte har.
Receptet blir 8 stora rullar.
400 - 500 gram färs
200 gram morötter (2 stora morötter)
1/4 vitkål
1/2 - 1 solovitlök
1 msk röd currypasta
1 msk fisksås
1/2 paket filodeg
sesamfrö
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 romansallad
1/2 purjolök
1/2 gurka
3 msk olivolja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Skala och riv morötter.
Strimla vitkål tunt.
Stek grönsakerna och färsen.
Pressa i vitlök.
Krydda med röd currypasta, fisksås, salt och svartpeppar.
När färsen är genomstekt tag av från värmen.
Pensla filodegsarken med olja.
Lägg på färs och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven neråt i en smord form.
Strö över sesamfrö.
Pensla rullarna med olja och gratinera i 200 graders ugn i cirka 10 minuter.
Koka nudlar enligt förpackning.
Strimla och skölj sallad och purjolök.
Tärna gurka.
Rör ihop olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
Blanda alla grönsakerna och vinägretten.
Servera färsrullarna med nudlar, soja, sweet chilisås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar