1 - 1 1/2 dl ajvar relish
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda ajvar relish, grädde, vatten och vetemjöl.
Koka upp och sjud i några minuter.
Koka upp och sjud i några minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Har du mild ajvar relish kan du krydda med chili om du vill ha lite hetta.
Idag väljer jag att ha i 1 strimlad röd paprika och 1 liten broccoli i små buketter i såsen som kokade tills broccoli mjuknat. Tärnade kassler och serverade till.
Det passar även med:
Svamp (stekt)
Lök (gul, purjolök eller salladslök)
Bacon (stekt)
Kyckling (grillad/stekt i tärningar)
Skulle kokt spagetti till men jag hade svampfylld Girasoli i kylskåpet där det var kort datum så jag kokade det istället.
Servera med sallad och riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar