Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 11 april 2011
Cajunkyckling
Maja var och bowlade med sin "bonussläkt". Efteråt åt de buffé och Maja gick lös på cajunkycklingfiléerna. Cajunkrydda har jag aldrig använt mig av men eftersom Maja verkade vara tokig i det så testar jag.
Cajunkrydda finns att köpa färdig men jag vill göra min egen. Efter tips och en hel del letande på nätet där jag hittat olika blandningar så har jag stulit ett recept på cajunkrydda. Får se om det faller Maja i smaken.
http://ahrofood.blogspot.com/2008/08/cajunkyckling.html
Cajunkrydda
4 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk vitlökspulver
Blanda kryddorna i en mortel och stöt dem väl. Förvara i en burk med tätslutande lock. En uppskattad "Gå-bort"-present. Speciellt i grilltider.
Så här gjorde jag min cajunkyckling.
6 kycklingfiléer
6 tsk cajunkrydda
1 tsk salt
Blanda kryddor och kyckling i en plastpåse och skaka runt ordentligt.
"Marinera" i kylskåp.
Bryn filéerna så de får färg. De torra kryddorna bränns snabbt så var uppmärksam.
Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn 225 grader i 10-15 minuter.
Kolla om kycklingen är klar genom att sticka i den. Kommer rosa/röd vätska ut låt steka en stund till.
Servera med sallad, mild yoghurtsås med vitlök och pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar