fredag 8 april 2011

Karrékotlett med potatisgratäng och paprikasås


Fredag och snart är frysen tom. Jag försöker tömma frysen för den behöver sig en rengöring. Råkade hälla ut karamellpannacotta och det gick inte att torka bort. Fastnade direkt i den kalla frysen. Enklast att rengöra en frys är ju om den är tom. Bonus är att jag nu också får bättre koll på det jag har i frysen. Gillar inte när det gömmer sig något gammalt där.

Kotletter:
5 karrekotletter
3 tsk timjan
3 tsk dragon
3 tsk rosmarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar



Sås:
2 inlagda grillade röda paprikor
4 dl grädde
1 1/2 msk  fond
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar



Stek kotletterna på hög värme så de får färg.
Lägg dem i en ugnsform.
Blanda samman kryddorna och strö över kotletterna.


Stek i ugn 150 grader ca 10 minuter.

Hacka paprikan.



Fräs paprikan i lite smör.
Häll i grädde, fond och vinäger.
Koka några minuter.
Mixa såsen till slät konsistens.
Sila ner den i en kastrull igen.
Värm och smaka av med salt och svartpeppar.
Red eventuellt.

Servera kotletter med potatisgratäng och paprikasås. Lite grönsaker till också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar