I morgon har vi blivit bjudna till Ariane och Mats på mat. Jag lovade ta med mig efterrätt och jag hoppas att karamellpannacotta passar. Gör den idag så den hinner stela ordentligt. Alltid bra att vara ute i god tid.
ca 8 portioner
4 gelatinblad
2 dl socker
8 dl grädde
1 vaniljstång
1 dl mjölk
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält sockret i en het panna till en mörk karamell.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Slå på grädde och lägg i vaniljfröna.
Bli inte rädd när den kalla grädden gör så att karamellen stelnar. Den smälter när du kokar upp grädden. Rör ordentligt så kokar karamellen in.
Låt svalna lite.
Slå på mjölk.
Krama vatten ur gelatinbladen och lägg ner i smeten. Rör så geltinet smälter.
Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp. Frysen går också bra om du har bråttom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar