tisdag 12 april 2011

Kasslergratäng med fetaost och ananas



Gratäng sköter sig själv i ugnen och kan varieras i det oändliga. Varför inte göra en vegetarisk grekisk variant och byta ut kassler och ananas mot soltorkade/färska tomater och svarta oliver.

500 gram kassler
1 liten burk ananas
2 burkar créme fraiche
150 gram fetaost
1 rödlök
2 dl riven ost
1 /2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Strimla kasslern och lägg i botten av en ugnsform.
Skär ananas i mindre bitar och fördela ovanpå kasslern.


Skala och hacka löken fint.
Blanda creme fraiche och lök.
Smula ner fetaosten.
Krydda med med salt och svartpeppar.
Häll blandningen över kassler och ananas.


Strö på riven ost.


Grädda i 225 grader tills gratängen fått fin färg. Ca 15 minuter.



Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar