Familjen kom hem och både Maja och gubben fick smaka.
- Detta var riktigt gott. Det måste du göra till mig också någon gång, utbrast gubben.
2 portioner:
1/2 paket Ramen Noodles
1/2 liter vatten
2 portioner:
1/2 paket Ramen Noodles
1/2 liter vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 msk färsk ingefära
1/2 solovitlök
75 gram shiitakesvamp
1 pak choi
tofu
1 dl frysta sojabönor
1 näve babyspenat
1 tsk råsocker
1 1/2 msk Tamari Dark Soy
1/2 msk risvinäger
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
1 msk färsk ingefära
1/2 solovitlök
75 gram shiitakesvamp
1 pak choi
tofu
1 dl frysta sojabönor
1 näve babyspenat
1 tsk råsocker
1 1/2 msk Tamari Dark Soy
1/2 msk risvinäger
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av vattnet och skölj kallt.
Koka upp buljong.
Finhacka ingefära och vitlök och lägg i buljongen.
Koka upp buljong.
Finhacka ingefära och vitlök och lägg i buljongen.
Låt koka upp och sänk värmen.
Dela större shiitakesvamp i lagom stora bitar.
Dela större shiitakesvamp i lagom stora bitar.
Fräs svampen och lägg i buljongen.
Strimla pak choi på längden och lägg detta också i buljongen.
Tärna tofu i mindre bitar.
Fördela nudlar, tofu, sojabönor och spenat i fyra separata högar i skålarna.
Koka upp buljongen på nytt och tillsätt råsocker, soya och risvinäger.
Fördela den heta buljongen i skålarna och dela upp shiitake och pak choi.
Strimla pak choi på längden och lägg detta också i buljongen.
Tärna tofu i mindre bitar.
Fördela nudlar, tofu, sojabönor och spenat i fyra separata högar i skålarna.
Koka upp buljongen på nytt och tillsätt råsocker, soya och risvinäger.
Fördela den heta buljongen i skålarna och dela upp shiitake och pak choi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar