1 tsk vitlökskrydda
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
2 kvistar färsk rosmarin
2 lagerblad
2 färska salviablad
1/2 solovitlök
2 dl rött vin
0,75 dl balsamvinäger
3 dl vatten
1 msk kalvfond
3 morötter
2 potatisar
Krydda steken med vitlökskrydda, salt och svartpeppar.
1 gul lök
2 kvistar färsk rosmarin
2 lagerblad
2 färska salviablad
1/2 solovitlök
2 dl rött vin
0,75 dl balsamvinäger
3 dl vatten
1 msk kalvfond
3 morötter
2 potatisar
Krydda steken med vitlökskrydda, salt och svartpeppar.
Stek runt om.
Skiva lök.
Dela potatis och morot i mindre bitar.
Placera köttet i slowcookern och lägg på lök, vitlök och balsamvinäger.
Placera köttet i slowcookern och lägg på lök, vitlök och balsamvinäger.
Tillsätt salvia, rosmarin och lagerblad.
Pressa ner vitlök.
Häll på rött vin, kalvbuljong och lägg i morötter och potatis.
Pressa ner vitlök.
Häll på rött vin, kalvbuljong och lägg i morötter och potatis.
Sätt på låg tills 55-70 grader i innertemperatur.
Jag körde till 52 på low och höjde till high till 62 i innertemperatur.
Stängde av och lätt köttet svalna i vätskan.
Sila av vätskan och spara 4-5 dl.
Koka upp i en gryta och tillsätt 1-2 dl grädde och 1 tsk soja.
Låt reducera ner i 5-15 minuter.
Red eventuellt med maizena utrört i vatten.
Smaka av med mer kryddor.
Skiva köttet tunt.
Servera med kokt potatis, broccoli, saltgurka och svartvinbärsgelé.
Sila av vätskan och spara 4-5 dl.
Koka upp i en gryta och tillsätt 1-2 dl grädde och 1 tsk soja.
Låt reducera ner i 5-15 minuter.
Red eventuellt med maizena utrört i vatten.
Smaka av med mer kryddor.
Skiva köttet tunt.
Servera med kokt potatis, broccoli, saltgurka och svartvinbärsgelé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar