torsdag 12 april 2018

Fläskytterfilé med halloumirårakor och ajvarsås



En rätt som vi ätit innan. Halloumirårakor är gott att slänga ihop till lunch också. Så otroligt enkelt.

Halloumirårakor passar till väldigt mycket och givetvis även som vegansk ensamrätt om du har tillgång till vegansk halloumi.

700-800 gram fläskytterfilé
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 msk soja
1 msk agave sirap
1/2 solovitlök

Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll marinaden i en påse tillsammans med fläskytterfilen.
Marinera i minst 10 minuter.
Bryn fläskytterfilén på alla sidor så att den får en fin stekyta.
Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugn 220 grader i 25-30 minuter eller tills filén har en innertemperatur på 65 grader.
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i skivor. 

400 gram halloumi
5-6 stora potatis
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Riv halloumi och potatis.
Krydda med salt och svartpeppar och blanda väl.
Klicka ut smeten i ett stekjärn/plättjärn.  Platta till med en stekspade och stek på medelvärme i 3-5 minuter på varje sida.

2 dl gräddfil
1/2-1 dl Ajvar relish
1/2 tsk
1 krm svartpeppar 

Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Smaka av med salt och svartpeppar. 

Servera fläskytterfile, halloumirårakor, ajvarsås och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar