Halloumirårakor passar till väldigt mycket och givetvis även som vegansk ensamrätt om du har tillgång till vegansk halloumi.
700-800 gram fläskytterfilé
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 msk soja
1 msk agave sirap
1/2 solovitlök
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll marinaden i en påse tillsammans med fläskytterfilen.
Marinera i minst 10 minuter.
Bryn fläskytterfilén på alla sidor så att den får en fin stekyta.
Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugn 220 grader i 25-30 minuter eller tills filén har en innertemperatur på 65 grader.
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i skivor.
400 gram halloumi
5-6 stora potatis
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Riv halloumi och potatis.
Krydda med salt och svartpeppar och blanda väl.
Klicka ut smeten i ett stekjärn/plättjärn. Platta till med en stekspade och stek på medelvärme i 3-5 minuter på varje sida.
2 dl gräddfil
1/2-1 dl Ajvar relish
1/2 tsk
1 krm svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera fläskytterfile, halloumirårakor, ajvarsås och sallad.
700-800 gram fläskytterfilé
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 msk soja
1 msk agave sirap
1/2 solovitlök
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Häll marinaden i en påse tillsammans med fläskytterfilen.
Marinera i minst 10 minuter.
Bryn fläskytterfilén på alla sidor så att den får en fin stekyta.
Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugn 220 grader i 25-30 minuter eller tills filén har en innertemperatur på 65 grader.
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i skivor.
400 gram halloumi
5-6 stora potatis
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Riv halloumi och potatis.
Krydda med salt och svartpeppar och blanda väl.
Klicka ut smeten i ett stekjärn/plättjärn. Platta till med en stekspade och stek på medelvärme i 3-5 minuter på varje sida.
2 dl gräddfil
1/2-1 dl Ajvar relish
1/2 tsk
1 krm svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera fläskytterfile, halloumirårakor, ajvarsås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar