Ytterliggare ett "fisk i ugn"-recept att ha i bakfickan. En enkel och snabb rätt som uppskattas av de flesta.
Jag använder mig av citronpeppar men du kan också använda vitpeppar.
Dillsåsen påminner om den kalla fisksås som många minns från skoltiden.
500 gram torskrygg
1 dl riven ost
1/2 dl ströbröd
1 paket frusen dill (35 gram)
1/2 solovitlök
1 msk flytande margarin
1/2 tsk salt
Kall dillsås:
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1/2 dl majonnäs
1 dl Bostongurka
1 pkt frusen dill (35 gram)
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 krm svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna och låt stå kallt innan servering.
1/2 tsk salt
2 krm citronpeppar
Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
Salta och peppra runt om.
Blanda ihop riven ost, ströbröd, dill, pressad vitlök, margarin.
Bred blandningen över fisken.
Gratinera i 180 graders varm ugn i 18 minuter.
Kall dillsås:
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1/2 dl majonnäs
1 dl Bostongurka
1 pkt frusen dill (35 gram)
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 krm svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna och låt stå kallt innan servering.
Servera ugnsgratinerad torsk med kokt potatis, kall dillsås, rårivna morötter och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar