torsdag 7 mars 2019

Kyckling och pak choi



Jag var i affären och upptäckte att det var nedsatt pris på kyckling på grund av kort datum. Den hamnade i korgen. Medan jag plockade ner mjölk funderade jag på vad jag skulle laga. När jag kommer bort till grönsakerna upptäcker jag pok choi. Det brukar aldrig finnas i min lokala butik så jag plockade snabbt ner det i korgen. Om ingen handlar så tar de inte in det igen var mitt resonemang.

Jag blev stående i gången och funderade. Kyckling och pak choi. Det får bli en nudelbowl. Vad behöver jag mer? Plockar ner en gigantisk röd paprika och tänkte att jag löser det. Något hittar jag på.

Så när jag kommer hem googlar jag kyckling och pak choi. Direkt kommer ett recept från Viktväktarna upp och det är det som jag lagar till familjen idag. Perfekt när det visar sig att jag har alla de övriga ingredienserna i skåpen.

2 vitlöksklyftor
1 tsk Ingefära
2 msk japansk Soja
2 msk muscovadosocker
1 msk balsamvinäger
2 tsk tomatpuré
2 tsk Hoisinsås
1 tsk Sambal oelek
1/2 msk rapsolja
600 gram Kycklingbröstfilé
1 gul lök
1 - 2 röd paprika
2 Pak choi

Blanda ihop pressad vitlök, ingefära, soja, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoisinsås, sambal oelek och olja. 
Ställ åt sidan.
Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar.
Stek kyckling i olja till fin färg. 
Tillsätt lök och paprika och låt det steka med några minuter.
Skär bort roten och dela pak choi i mindre bitar.
Tillsätt i woken och fräs snabbt.


Häll såsen över kyckling och grönsaker.
Blanda runt och låt koka upp.


Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar