torsdag 21 januari 2021

Potatis- och morotsplättar med dillsås


 
Jag använde mig av Franska örter men du kan krydda med de örter du gillar. Oregano, basilika, kummin, timjan. Du väljer själv.

Familjen åt kassler till men jag nöjde mig med en enkel sallad. Rekommenderar att man gör salladen mer matig om man inte har en proteinkälla till. Lite bönor i salladen gör underverk på mättnaden.

8-10 potatis
3 morötter
1/2 purjolök
1/2 solovitlök
3 msk vetemjöl
1 1/2 tsk Franska örter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
3 dl créme Fraiche
2 msk majonnäs
1/2 tsk vitvinsvinäger eller citronsaft
1 kruka dill
2-3 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar eller citronpeppar

Skala och riv potatis och morötter.
Strimla purjolöken fint.
Pressa vitlöken.
Blanda ihop potatis, morot, purjolök, vitlök, vetemjöl och kryddor.
Klicka ut tillräckligt mycket för att kunna forma 3-4 plättar i stekpannan och stek tills de får fin färg. Ungefär 4 minuter per sida.

Sås:
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt tills servering.

Servera med god sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar