Jag bröt träspett på mitten för att göra dem mindre så de fick plats i min stekpanna. Eftersom de är av trä och kan börja brinna så satte dem i blöt några timmar. Om du har metallspett kan du givetvis utesluta stekning i stekpanna och istället grilla dem i ugnen.
Det hade också varit gott att varva kyckling med halloumi, paprika, zucchini eller andra grönsaker.
Jag kryddade enbart med salt och svartpeppar men givetvis kan du krydda med det du föredrar. Serverar du en annan sås till är det bara att leka med smakerna. BBQ, paprikapulver, vitlök, örter. Är såsen smakrik tycker jag att det är helt ok med en enklare kryddning på kycklingen.
Det serverades ris till men det hade gått lika bra med nudlar. Varför inte blanda i såsen direkt i nudlarna?
600 gram kyckling minutfilé
salt
svartpeppar
Skär kyckling i bitar och trä på spett.
Krydda lätt.
Stek gylllenbruna.
Lägg över på ugnsform och stek färdigt i 175 graders ugn i 10 - 15 minuter.
Jordnötssås:
100 gram jordnötter (rostade och saltade)
1 - 2 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1/2 solovitlök
1 msk japansk soja
Mixa eller mortla jordnötter. Grovt om du vill ha lite bitar i såsen.
Hetta upp lite olja och pressa i vitlöken.
Fräs vitlök och röd currypasta i cirka 30 sekunder.
Tillsätt kokosmjölk, jordnötter och soja.
Låt koka i cirka 10 minuter.
Rör om då och då.
Smaka av med eventuellt salt.
Asiatisk morots- och vitkålssallad:
2 morötter
150 gram strimlad vitkål
1 - 2 dl färsk koriander
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk strösocker
2 msk svarta eller vita sesamfrön
Riv morötterna och blanda med strimlad vitkål.
Finhacka koriander.
Blanda hälften av koriander med soja, olja, limejuice och socker.
Rör tills sockret löses upp.
Blanda med morots- och vitkålsblandningen.
Toppa med resterande koriander och sesamfrön.
Servera kycklingspett, sallad, kokt ris och jordnötssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar