Det blev fisk för andra gången på kort tid. Gubben panerade spätta och jag rörde ihop en kall fisksås. Detta är receptet som ofta kallas för "Skolans kalla fisksås". Vi har hittat en balans som passar oss men smaka du dig fram till den som passar dig. Kanske mindre majonnäs, mindre Bostongurka eller citronsaft.
Jag har testat att göra såsen vegetarisk med gott resultat. Receptet hittar du här
Kall fisksås
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1/2 dl majonnäs
1 dl Bostongurka
1 dl Bostongurka
1 bubbla färsk eller 40 gram frusen dill
1/2 - 1 msk citronsaft
1/2 - 1 tsk salt
1/2 - 1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1/2 - 1 msk citronsaft
1/2 - 1 tsk salt
1/2 - 1 tsk socker
1 krm svartpeppar
Finhacka dill och blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar