torsdag 12 januari 2023

Pasta Aglio e Olio


Idag blev det en egen variant av Pasta Aglio e Olio. I originalet ska det inte vara tomater och det ska vara 1-2 dl persilja i vitlöksfräset. Vi gör efter vårt tycke. Gubben åt även några skivor rostbiff till. 

- Detta hade jag kunnat äta varje dag, utbrast gubben.

Så otroligt snabblagat och gott.

6-8 vitlöksklyftor
100 -150 gram körsbärstomater 
3/4 dl olivolja
1/2 tsk chiliflakes
finhackad persilja
svartpeppar 
salt

Koka spaghetti enligt förpackningen. 
Häll av pastan men spara några dl av vattnet.
Finhacka vitlök. 
Halvera tomaterna. 
Fräs vitlöken i olivolja tills de mjuknar. 
Tillsätt tomater, chiliflakes, pasta och lite av pastavattnet i vitlöksfräset.
Koka ihop. 
Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med finhackad persilja och flingsalt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar