Idag blev det en egen variant av Pasta Aglio e Olio. I originalet ska det inte vara tomater och det ska vara 1-2 dl persilja i vitlöksfräset. Vi gör efter vårt tycke. Gubben åt även några skivor rostbiff till.
- Detta hade jag kunnat äta varje dag, utbrast gubben.
Så otroligt snabblagat och gott.
6-8 vitlöksklyftor
100 -150 gram körsbärstomater
3/4 dl olivolja
1/2 tsk chiliflakes
finhackad persilja
100 -150 gram körsbärstomater
3/4 dl olivolja
1/2 tsk chiliflakes
finhackad persilja
svartpeppar
salt
salt
Koka spaghetti enligt förpackningen.
Häll av pastan men spara några dl av vattnet.
Finhacka vitlök.
Halvera tomaterna.
Fräs vitlöken i olivolja tills de mjuknar.
Fräs vitlöken i olivolja tills de mjuknar.
Tillsätt tomater, chiliflakes, pasta och lite av pastavattnet i vitlöksfräset.
Koka ihop.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa med finhackad persilja och flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar