Du kan antingen servera torsk och sås var för sig men du kan också göra som jag och hälla såsen över fisken.
Eftersom gubben älskar fisk så åt han det mesta själv men receptet räcker till två personer.
400 gram torsk
1 tsk salt
2-3 krm citronpeppar
1/2 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk röd kaviar
2 msk dill
salt
vitpeppar
grönsaksbuljongpulver
Tina torsken om den är frusen.
Lägg torsken i en smord ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar.
Skiva purjolöken.
Fräs purjolöken några minuter så den mjuknar.
Tillsätt grädde och dill.
Låt puttra några minuter.
Smaka av med salt, vitpeppar och grönsaksbuljongpulver.
Red (maizena +vatten) om du tycker att såsen är tunn.
Rör ner kaviar.
Häll såsen över fisken.
Sätt in formen i 170 graders ugn i 10 - 15 minuter (innertemperatur 56 grader).
Servera torsk med kokt potatis, haricots verts samt rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar