måndag 7 mars 2011

Pastagratäng under mozzarellatäcke


6 dl pasta (spiraler)
500 gram köttfärs
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
2 stora tomater
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 dl tomatpure
2 dl vatten
1 kruka basilika
3 paket mozzarella

Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av och ställ vid sidan.
Finhacka lök och vitlök.
Stek mjuka och tillsätt köttfärsen.
Stek tills köttfärsen är smulig med fin färg.
Hacka basilikan och tomaterna.
Tillsätt tomatpure, vatten, hackade tomater och kryddor i köttfärsen.
Låt koka ca 10 minuter.



Blanda samman pasta och köttfärs i en bunke.
Häll över allt i en ugnsfast form.




Skiva mozzarella och lägg över pasta/köttfärsröran.



Gratinera i ugn 250 grader i 10-15 minuter tills osten smält.



Servera med sallad med italiensk vinägrett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar