torsdag 3 mars 2011

Stuvade makaroner med falukorv - "normal" mat

Magda ville idag ha normal mat. ?????? Sådant som andra äter. ???????? Lagar jag onormal mat som ingen annan äter?
Maja förtydligade och sa att Magda ville ha barnmat. Sådant som serverades i skolan.
Okej!
På den direkta frågan vad "normal" mat betydde för henne kom blixtsnabbt.
- Stuvade makaroner och falukorv. Vi äter ju ALDRIG korv.
Så idag blir det Magda som bestämmer.

Hittade falukorv från ICA som innehöll 71% kött. Prismässigt var skillnaden mellan Scan och ICA bara lite mer än 1 kr/kg. Så självklart väljer jag 71% kötthalt framför 58%.

8 dl Gammeldags Ideal makaroner
8 dl mjölk
50 gram smör
5-6 msk mjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka makaronerna i lättsaltat vatten.
Häll av.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken.
Smält smöret och häll i resten av mjölken.
Koka upp och vispa ner redningen.
Koka på svag värme under tiden du vispar tills stuvningen tjocknar.
Krydda.
Blanda ner makaronerna.

Servera med stekt falukorv och rårivna morötter.

3 kommentarer:

  1. Jag kan väll tipsa om att kötthalt inte alltid hänger ihop med kvalitet. Utan att uttala mig om produkten som sådan så tycker jag du skall höra med tillverkaren hur stor del som är fläskkött respektive nötkött i den produkten.

    Fläskkött är billigare och ger en högre kötthalt jämnför med nötkött som misskrediteras vid kötthaltsberäkningar.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Att kötthalt och kvalite inte går hand i hand kan jag förstå och hålla med om. Men menar du att eftersom fläskkött är billigare så kan man använda sig av mer kött i korven. I motsats till om det hade varit nötkött så hade kötthalten motsvarande kvaliten minskat för samma pris. Hm! Svammel. Hoppas du förstod mitt surr.:D FÖr jag förstod först ditt inlägg som att fläskkött gav högre kötthalt än nöt. Men det var nog inte så du menade.

    SvaraRadera