Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 16 mars 2011
Kesokaka
Ikväll blir det kaka till kaffet. Kesokaka är ett bra alternativ till ostkaka. Med rivet citronskal i smakar den riktigt gott.
500 gram keso
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1/2 dl skållad mandel
1/2 - 1 msk rivet skal av citron
Mosa sönder Keso lätt med en gaffel.
Rör ut mjölet i lite av mjölken.
Blanda ner i Keso mjölk/mjöl, resten av mjölken, ägg, socker.
Finhacka mandel.
Riv citronskal.
Blanda väl ner i smeten.
Häll i smörad ugnsform.
Grädda i 225 grader i 25-30 minuter.
Servera ljummen med sylt och eventuellt vispad grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar