tisdag 15 mars 2011

Köttfärspaj


Plötsligt fick jag ett möte mindre idag. Positivt då dagen var väldigt knökfull. Istället för hastig köttfärssås och spagetti gör jag två köttfärspajer. I dagens pajskal använder jag hälften grahamsmjöl. Givetvis går det lika bra att använda enbart vetemjöl.

Deg:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk

Blanda snabbt samman alla ingredienserna till en deg.
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.

Pajfyllning:
350-400 gram köttfärs
1 gul lök
1 röd spetspaprika
5 små tomater
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
1 dl vatten
2 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost

Skala och hacka lök och vitlök.
Stek köttfärsen och löken.
Blanda ner kryddor, vatten och tomatpure.
Småputtra ca 10 minuter.
Skär paprikan och tomaterna i mindre bitar och rör ner i köttfärsen.
Häll köttfärsröran i pajskalet.
Blanda samman ägg, mjölk och ost.
Häll över köttfärsen.
Grädda i 200 i 30 minuter.



Servera med en enkel sallad och vinägrett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar