Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 15 mars 2011
Köttfärspaj
Plötsligt fick jag ett möte mindre idag. Positivt då dagen var väldigt knökfull. Istället för hastig köttfärssås och spagetti gör jag två köttfärspajer. I dagens pajskal använder jag hälften grahamsmjöl. Givetvis går det lika bra att använda enbart vetemjöl.
Deg:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk
Blanda snabbt samman alla ingredienserna till en deg.
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
Pajfyllning:
350-400 gram köttfärs
1 gul lök
1 röd spetspaprika
5 små tomater
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
1 dl vatten
2 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek köttfärsen och löken.
Blanda ner kryddor, vatten och tomatpure.
Småputtra ca 10 minuter.
Skär paprikan och tomaterna i mindre bitar och rör ner i köttfärsen.
Häll köttfärsröran i pajskalet.
Blanda samman ägg, mjölk och ost.
Häll över köttfärsen.
Grädda i 200 i 30 minuter.
Servera med en enkel sallad och vinägrett.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar