måndag 15 augusti 2011

Kycklinggratäng med vitlök och chili


6 kycklingfiléer
2 paket bacon
4 dl cream fraiché
3 dl matlagningsgrädde
2 dl ost riven
2 msk chili sauce
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär filén i strimlor. 
Skär baconet i bitar. 
Stek kyckling och bacon.
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form.
Blanda Creme fraiche, grädde, chili sås, salt, svartpeppar, kycklingfond och pressa i vitlöksklyftor.
Häll blandningen över kyckling/bacon.

Täck med riven osten.

Grädda i 25 min i 200 grader.


Servera med sallad. Hade tänkt ha klyftpotatis till men ingen av ungdomarna ville hjälpa mig så det får bli enbart sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar