måndag 8 augusti 2011

Vitlökskryddad fläskfilé



Idag är inte så många hemma så det räcker med 1 fläskfilé.
Mängden vitlök är beroende på hur mycket man gillar vitlök. För ärligt talat. Gillar man inte vitlök så ska man nog inte göra detta receptet.

1 fläskfilé
2-3 vitlöksklyftor
2 dl riven ost, (helst lagrad)
4 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär fläskfilén i skivor.
Bryn.
Lägg fläskfiléskivorna i en ugnsfast form.
Pressa en vitlöksklyfta över köttet.



Blanda ost, creme fraiche, smulad köttbuljongtärning samt 1-2 pressade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar.
Bred sedan detta över fläskfilén.




Grädda mitt i ugnen i ca 30 min på 200 grader.



Servera med vitlöks kroketter och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar