Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 17 augusti 2011
Leilas Cornflakes crisps
Maja bakar Leilas Cornflakes crisps. Passar lika bra till kaffet som lördagsgodis. Vill man så kan man stoppa ner mer saker i smeten. Goijbär, russin eller olika sorters nötter. Men Maja gör mums för chokladälskaren.
100 gram ljus mjölkchoklad
1 block nougat (250 gram)
1 burk nutella (350 gram)
1 l cornflakes
300 gram mörk kvalitetschoklad 70 %
Hacka den ljusa mjölkchokladen.
Tärna nougat.
Smältljus choklad, nougat och nutella i ett vattenbad.
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
Häll ut smeten i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper.
Packa försiktigt ihop smeten så att det inte finns några lufthål.
Låt stelna i kylen.
Skär kakan i bars/bitar. Hur stora bestämmer du själv.
Finhacka den mörka chokladen.
Smält 1/3 av den i ett vattenbad.
Tag av skålen från värmen.
Rör i resten av chokladen tills allt smält.
Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
Doppa bitarna/barsen i choklad.
Låt dem rinna av på ett galler.
Sätt ett bakplåtspapper under så kladdar det inte ner så hemskt.
Stoppa in dem i frysen så stelnar de ordentligt.
Förvara i kylskåpså chokladen inte smälter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar