Igår var det riktigt gott att äta grillat. Maten blev lite senare när värmen gett sig lite så vi orkade äta.
Att grilla är ett toppen alternativ till att stå vid spisen. När man har ugn och spis på blir det så varmt. Varför göra det värre än det är? Så idag tänkte jag tända grillen igen. Den må vara liten och skranglig men den fungerar.
2 kg stekfläsk med svål
1 färsk chili
2 vitlöksklyftor
1 dl olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hacka chili och vitlöksklyftor fint.
Blanda chili, vitlök, olja, salt och svartpeppar.
Skär skåror i svålsidan med 1/2 cm mellanrum.
Skär sedan fläsket i 1 cm tjocka skivor.
Låt fläsket ligga i marinad minst 30 minuter.
Trä upp fläsket på grillspett. Använder du träspett så glöm inte blötlägga innan.
Grilla spetten tills svålen är krispig och köttet genomgrillat.
Till grillspetten serverar jag bara färsk ananas och grillad baconlindad banan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar