onsdag 17 augusti 2022

Korv Stroganof med ris


Jag köpte en "Try us"-låda från Peas of Heaven och den innehöll bland annat två middagskorvar. Direkt tänkte jag att jag ville göra Korv Stroganof av den ena och ugnsstekt falukorv med den andra. Lådan innehöll mycket mat och eftersom jag oftast är ensam vid middagsbordet att äta vegetariskt så frös jag in det mesta av innehållet. Men idag när gubben blev sugen på Korv Stroganof och min lokala butik hade bra pris på Scans falukorv plockade jag fram Middagskorv. 

Det blev riktigt lyckat och jag tyckte att Middagskorven passade perfekt i Stroganof.

Här kommer mitt recept på Korv Stroganof men du kan tvista till din efter eget tycke. Ibland kryddar jag med paprika eller chili men tyckte inte att det behövdes idag. 

350 gram Middagskorv från Peas of Heaven
1 liten gul lök
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl iMat (matlagningsgrädde)
vatten
1 msk japansk soya
1 tsk dijonsenap
1/2 salt
1/2-1 tsk svartpeppar
eventuellt lite ketchup eller socker 

Skär korven i mindre bitar.
Hacka löken.
Stek korv och lök i en stekgryta tills löken mjuknat. 
Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. 
Blanda ner iMat, (skölj ut burken med vatten), japansk soya och dijonsenap. 
Låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar. Eventuellt även lite ketchup eller socker.

Servera med kokt ris och gröna ärtor/haricots verts. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar