Väldigt snabb fiskrätt som passar efter en lång arbetsdag.
Färsk fisk är enligt gubben det bästa och enda men jag hade köpt fryst till detta. Imorse tog gubben upp fisken från frysen och den tinade i kylskåpet under dagen.
Det är absolut inget fel i att använda sig av frysta grönsaker men har man möjlighet till att använda färska så tycker jag att det är bäst. Idag är våra haricots verts frysta.
Vi serverade med potatismos men det hade passat lika bra med kokt eller stekt potatis.
Till två personer:
350 - 400 gram Torskrygg
2 1/2 dl grädde
1/2 bubbla gräslök
1/2 bubbla dill
1/2 - 1 msk kycklingfond
1/2 msk Maizena majsstärkelse
250- 300 gram Haricots verts
1/2 solovitlök
salt
svartpeppar
citron
Hacka gräslök och dill.
Blanda grädde, gräslök, dill, kycklingfond och Maizena.
Krydda fisken med lite salt och vitpeppar.
Stek fisken 2 minuter.
Vänd försiktigt.
Tillsätt dill- och gräslökssåsen och låt småputtra i 3 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Stek Haricots verts i några minuter.
Pressa i vitlök och krydda med en nypa salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar