måndag 15 augusti 2022

Päronslaw

En fräsch variant av coleslaw och ett perfekt tillbehör till både grillat, den panerade snitzeln eller kycklingen. 

Jag använde färdig vegansk aioli men du kan också använda majonnäs och vitlök. 

Har du inte majonnäs/aioli kan du istället använda lite olja. Då blir det istället en fräsch och god päronsallad.

Denna gången använda jag mig av mindre aioli än i receptet eftersom jag serverade med potatissallad och kände att det blev för mycket "kladd". 

Du kan istället för gurka och sallad använda dig av färdigstrimlad salladsmix.

1 stort päron
1 gurka 
1 stor morot 
sallad (gröna blad)
1/2 - 1 kruka gräslök 
1 - 2 tsk citronsaft 
2 msk - 1/2 dl aioli 
1 - 2 krm salt 
1/2 - 1 krm svartpeppar 

Grovhacka päron och gurka.
Finhacka gräslök. 
Skala och strimla morot. 
Strimla sallad.
Blanda sallad, morot, päron, gurka, citronsaft, eventuellt en skvätt vatten och gräslöken.
Krydda med salt och svartpeppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar