måndag 22 augusti 2022

Munkar


Idag lyxar vi till med efterrätt på en måndag. Munkar och Big Pack vanilj. Du vet väl om att den är växtbaserad. 


Sats för två omgångar i järnet (14 munkar):

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
4 tsk florsocker
1 1/2 dl naturell soygurt 
1 dl sötad mandel- eller havremjölk
90 gram veganskt smör
1/4 tsk vaniljextrakt
Mjölkfritt smör eller olja för att smörja järnet med

Blanda ihop de torra ingredienserna. 
Vispa ihop soyghurt, mjölk och vaniljextrakt.
Smält smöret och blanda ner det försiktigt bland de våta ingredienserna.
Häll ner de våta ingredienserna i de torra och vänd ner med en slickepott tills allt mjöl är inblandat. 
Värm upp munkjärnet men sänk sedan värmen.
Pensla varje hål med lite smör eller olja.
Skeda i smet i varje hål. Ända upp till kanten.
Ha is i magen och vänta tills du fått yta på undersidan. Använd en sticka eller tandpetare för att lossa runt kanterna  och kolla innan du skopar upp munken och vänder dem.
Stek munkarna gylllenbruna genom att vända dem några gånger. 
Ta upp och rulla i strösocker och kanel.

Servera direkt med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar