tisdag 30 augusti 2022

Vegetarisk wok med ingefärsris


Ursprungliga kommer det här receptet från Hello Fresh och hette Vegetarisk pulled bean bowl. Det fick väldigt högt betyg av oss så därför gör jag det igen.

Istället för Pulled Bean använde jag Pulled Vegme. Asiatisk woksås har jag Asian Wok Teriyaki & Sesame Oil från Santa Maria.

Spetspaprika hade butiken erbjudande på och det fungerar utmärkt. 

Byt ut och lägg till de grönsaker som du gillar. Vad sägs om strimlade sockerärtor,  småbuketter broccoli eller majs?

I receptet ska det vita och det gröna från salladslöken separeras. Det gröna ska användas som dekoration ovanpå men jag struntar i det och har både vitt och grönt i woken.

Det går utmärkt att steka i stekpanna eller stekgryta om du inte har wok. Tänk på att steka lite åt gången och inte fylla hela stekytan. För att det du lägger i woken/pannan/grytan ska bli stekt/fräst så behövs utrymme. 

300 gram Pulled vegme
1 rödlök
2 röda paprikor
1/2 solovitlök 
2 stora morötter 
2 salladslökar 
1 tumme färsk ingefära 
1 dl asiatisk woksås 
1 dl vatten 
salt
svartpeppar 

1 dl majonnäs (finns vegansk)
2-3 msk soja (kinesisk)
20 gram sesamfrö (vita)

Ingefärsris:
Riv ingefära. Använd INTE det trådiga. 
Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. 
Fräs ingefäran i 1-2 minuter.
Tillsätt 6 dl vatten och koka upp.
Tillsätt 3 dl ris och 1 tsk salt.
Sänk till låg värme och sjud under lock i cirka 10 minuter eller tills klart. 
Låt gärna riset stå en stund utan att du lyfter på locket.

Sesammajo:
Blanda ihop majonnäs, soja och Sesamfrö i en liten skål.

Wok:
Skiva rödlök tunt.
Dela paprika i mindre bitar. 
Skär moroten i tunna skivor/halvmånar. 
Skär salladslöken tunt.
Stek rödlök, morot, salladslök och paprika i några minuter.
Ta ur wok/panna/gryta.
Stek pulled vegme i några minuter. 
Pressa i vitlök och krydda med en nypa salt och svartpeppar. 
Vänd ner grönsakerna. 
Tillsätt woksås och vatten.
Blanda väl och låt att bli varmt.

Servera woken med ingefärsris och sesammajo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar