onsdag 27 mars 2013

Kycklinggryta i sötsursås



Idag blev det matlagning trors allt. Jag måste ju äta och familjen också. Men efter de sura miner som varit de senaste dagarna beslöt jag mig för att ta hänsyn till alla idag.

Det skulle ju serveras kyckling idag. Vilket gubben inte gillar. I måndags hann jag inte fixa hans stekt saltsill med löksås. Det fick jag minsann höra. Om jag inte lagade hans fisk så skulle jag minsann inte laga "deras" kyckling.

SUCK!!

Min tanke var:
"LAGA ER EGEN J#*&¥A MAT!!

Men Lotta ska alltid vara snäll och duktig.

Därför får gubben sill. Visserligen färdigköpt stekt och inlagd av Maxis fiskdisk men ändå.


Kokt potatis, rårivna morötter och sås på smetana och kryddat med dill, dillsalt och citronpeppar.

800 gram kycklingfile
1 stor burk (400 gram) hel ananas
4 tsk maizena
4 tsk sweet chili sås
4 tsk kycklingfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
1 påse cashewnötter

Strimla och stek kycklingen.
Rör ihop ananasjuice, sweet chili sås, kycklingfond och maizena.
Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.
Strimla purjolök, tärna paprika och ananas.
Blanda ner grönsakerna och kyckling i såsen.
När allt blivit varmt strö över nötter.

Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar