En väldigt enkel färssoppa med pasta som du kan piffa till efter önskemål eller vad som finns hemma.
Soppan är väldigt "naken" och innehåller inte grönsaker alls men du kan tillsätta färska grönsaker som till exempel paprika, broccoli, blomkål eller morötter.
Grovt riven kål så som vitkål, spetskål, rödkål passar bra. Varför inte vända ner grönkål, spenat eller svartkål i slutet.
Kanske finns det haricots verts i frysen och majs i skafferiet?
Du kan också ha i bönor av olika slag, vita, svarta, kidneybönor eller en förpackning med blandade bönor.
Istället för pasta kan du ha potatis.
Som vanligt så är det du som bestämmer vad som ska vara i soppan. Tänk bara på att lägga i ingredienserna när de behöver. Morötter behöver koka längre än spenat osv.
Du kanske behöver tillsätta mer vätska och då måste du smaka av om det behövs mer kryddor.
Jag gjorde soppan med vegofärs men nötfärs passar utmärkt.
500 gram färs
1 gul lök
1 solovitlök
2 msk tomatpure
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 krm chiliflakes
1 krm svartpeppar
1 buljongtärning/1 1/2 msk fond (grönsak eller kalv)
1 tsk kinesisk soja
2 förpackningar krossade tomater
1 liter vatten
1 förpackning philadelphiaost
250 gram valfri pasta
1 msk agave sirap
Hacka lök och vitlök.
Stek tills löken mjuknar.
Tillsätt tomatpure och låt fräsa en stund.
Vänd ner färs och bryn.till din färg.
Tillsätt kryddor, buljongtärning, soya, krossade tomater, philadephiaost, agave sirap och vatten.
Låt puttra i 10 - 15 minuter.
Tillsätt pasta och koka i 8 - 10 minuter eller tills pastan är klar.
Spä eventuellt med mer vatten och smaka av.
Servera med ett gott bröd.