Ett annorlunda recept för en sedvänja som tydligen förekommer i många svenska hem på fredagar. Tacos och fredagsmys.
Tyvärr hann jag inte ta någon bild för gubben hade redan ätit när jag kom hem.
600 gram blandfärs
1/2 gul lök
1 dl mjölk/havremjölk
1/2 dl ströbröd
1 påse tacokryddmix
1 burk tacosås (valfri styrka)
1/2 burk iFraiche
1 burk majs
1/2 ask körsbärstomater
salt
svartpeppar
3msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 gurka
1/2 romansallad
Skala och Siv löken.
Blanda mjölk och ströbröd.
Blanda färs med ströbrödsblandningen, lök, tacokrydda och 1/4 tsk salt.
Forma biffarna och stek på medelvärme i cirka 5 minuter på varje sida.
Blanda tacosåsen med iFraich.
Smaka av med salt när svartpeppar.
Skiva gurkan, strimla salladen.
Rör ihop olja, vinäger, salt och svartpeppar.
Blanda ihop grönsakerna och blanda i vinigretten.
Halvera tomaterna och häll åv majsen.
Blanda körsbärstomater och majs med bulgur.
Servera biffar med bulgur, sås och sallad.
Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar