torsdag 1 mars 2018

Oregano- och paprikamarinerad kotlett och test av Kung Markatta


 

Familjen fick oregano- och paprikamarinerad kotlett. Gjorde en sås på steksky, soya och mjölk.


Jag testar idag vegansk rökt korv från Kung Markatta. Riktigt god. Dyr men god.

850 gram kotlett
2 msk oregano
4 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 msk olivolja

Blanda alla ingredienser till marinaden. 
Jag marinerar helst i en fryspåse.
Skiva köttet om du har hel bit.
Lägg tillsammans med marinaden och låt vila i minst 30 minuter.
Har du bråttom kan du minska olivoljan och istället pensla köttet med marinaden när du steker.
Stek kotletterna i 3-4 minuter per sida. Beroende på hur tjocka de är.

Servera med potatisgratäng, sås och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar