1,2 kg skinkstek
1 gul lök
2 morötter
2 lagerblad
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1/2 solovitlök
2 tsk vitvinsvinäger
4 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
1 dl grädde
1 msk äppelmos
1 msk soja
2 lagerblad
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1/2 solovitlök
2 tsk vitvinsvinäger
4 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
1 dl grädde
1 msk äppelmos
1 msk soja
Hacka gul lök i grova bitar.
Skiva vitlöken tunt.
Skala och dela morötter grovt.
Bryn köttet så det får fin stekyta.
Låt gärna löken steka med på slutet.
Lägg över allt i slowcooker.
Tillsätt morötter, salt, svartpeppar, vitpeppar, vatten, vitvinsvinäger, kalvfond och lagerblad.
Ställ slowcooker på låg i 5 timmar eller tills innertemperatur är 65 grader.
Ta ut köttet.
Tillsätt grädde, soja och äppelmos.
Lägg tillbaka köttet och öka till hög.
Ta ut köttet vid 72-73 grader.
Linda in köttet i aluminiumfolie och låt vila.
Köttet ska ha en innertemperatur av 75 grader när det är klart.
Sila vätskan och koka upp i en kastrull.
Red med maizena utrört i vatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär upp köttet och servera med gräddsås, kokt broccoli, kokt haricot verts, äppelmos och kokt potatis.
Tack för ett jättebra recept. Jag använde flintastek och stekte den i ca 4 tim.
SvaraRaderaFantastisk sås! Lena
Tack! Roligt att du gillade receptet. ❤️
RaderaJättegott
SvaraRadera